Materiaal voor thuis sporten

Wil je thuis een serieuze workout doen? Dan is het handig om fitness materiaal aan te schaffen. Het hangt van je doelen af wat voor sportattributen je in huis haalt. Wij geven jou advies over de handigste en meest voorkomende materialen voor het thuis sporten.

Bekijk onze 10 musthaves, informatie over gewichten, fitnessapparaten en prijzen. 

Musthaves

Hoe uitgebreid je thuis ook sport, er zijn een aantal attributen een echte musthave. Denk bijvoorbeeld aan een sportmatje. Handig voor buikspieroefeningen of om je sportgebied af te kaderen. Ook sportieve kleding en grote bidon mogen niet ontbreken.

Ontdek welke artikelen jij echt voor je workout moet hebben.

10 Musthaves

Bekijk onze 10 musthave fitness materialen voor jouw thuis workout.

Dit zijn de aanraders van diverse thuissporters!

Sportmatje

Een sportmatje mag niet ontbreken in jouw thuis uitrusting.

Bekijk alle musthaves of ga direct op zoek naar jouw sportmat.

Dumbbells

Dumbbells komen bij veel oefeningen van pas.

Ontdek meer musthaves of koop direct een setje dumbbells. 

Oefeningen met materialen

Met fitnessmaterialen maak je jouw thuis workout een stuk uitdagender. Wil je inspiratie opdoen voor een goede training? 

Check dan onze oefeningen die we voor jou hebben verzameld.

Gewichten

Voor krachttraining is het fijn om een aantal gewichten in huis te hebben. Waarom? Omdat je dan makkelijker je oefeningen kunt uitvoeren en dit het ook zwaarder maakt. Je kunt beginnen met kleine dumbbells, maar ook direct gaan voor groot materiaal.

Bekijk de opties en bepaal wat bij jou past.

Fitness apparaten

Wanneer je wat meer ruimte in huis hebt, zou je erover kunnen denken om grotere fitness apparaten te kopen. Denk aan een hardloopband of crosstrainer. Ze zijn niet allemaal even groot en een aantal zijn ook opvouwbaar. Je hebt tegenwoordig als consument genoeg keuze.

Wij lichten een aantal populaire apparaten toe voor jou.

Hoe duur zijn attributen voor het thuis sporten?

Hartstikke goedkoop en onwijs duur! Ja, je heb veel soorten, maten, merken en dus ook prijzen. Attributen die je voor het thuis sporten wilt gebruiken lopen in prijzen uiteen. Het hangt er ook helemaal van af waar je naar op zoek bent. Een paar 1kg dumbells zullen niet zo duur zijn. Wil je een bokszak hebben, trek dan je portemonnee maar.

Onze ervaring leert dat je met gemiddeld €30 tot €50 ruim voldoende attributen kunt aanschaffen voor sporten in huis. Langzaamaan kun je zelf uitbreiden met materialen naar wens. Let wel een beetje op de prijs/kwaliteit verhouding. Ook niet alles is geschikt voor thuis.

Artikelen tot €15

Artikelen van €15 tot €35

Artikelen boven de €35

Waarom zou ik fitnessmaterialen aanschaffen?

Wanneer je naar de sportschool gaat, gebruik je bijna altijd wel fitnessmateriaal toch? Met thuis sporten is het dan ook logisch om hetzelfde te doen. Diverse attributen maken jouw thuis training uitdagender, makkelijker of juist zwaarder.

Afhankelijk van jouw doel kies je zelf welke attributen je wilt aanschaffen. De een heeft een hele sportschool thuis, de ander een kleine doos met fitnessspullen. We hebben je al eerder op deze pagina aangegeven dat een aantal musthaves niet kan ontbreken als je thuis sport.
Het is altijd nog steeds aan jou zelf of je daadwerkelijk fitnessmaterialen aanschaft.

Terug naar boven