Top 10 Musthave Fitness Artikelen

Om jouw workout uitdagender en meer divers te maken, doe je er goed aan om een aantal musthave artikelen in huis te hebben. We geven je er alvast een prijs: sportmatje. Want op een harde vloer…dat ligt natuurlijk niet lekker.

Ontdek snel welke 10 musthaves jij in huis moet halen voor je training.

10. Bidon

Tijdens het sporten moet je voldoende blijven drinken. Daarom raden wij altijd aan om een grote bidon met water klaar te hebben staan. Vul hem tot het randje en neem iedere keer een aantal slokken. Zo blijft je gehydrateerd en hoef je niet continu een glas te vullen in de keuken. Dat is alleen handig als je wat extra pauzes wilt. Dus zorg voor een grote bidon die je voor je workout vult.

Tip: Plaats je gevulde bidon in de koelkast een aantal uren voor je gaat sporten.

9. Weegschaal

Hij is je vriend of je vijand: de weegschaal. Het is sowieso erg handig om er een in huis te hebben, zeker als je wilt afvallen. Natuurlijk kun je ook aan je kledingmaat je vooruitgang zien, maar ook je gewicht is een goede indicator. Je kunt een hele luxe kiezen die bijvoorbeeld je vetpercentage meet. Wij vinden een simpele weegschaal nog steeds het beste. Je ziet en merkt aan jezelf hoe je voelt, dat hoef je niet van een super deluxe weegschaal te horen.

Tip: Zet je de weegschaal wel op een vlak oppervlakte?

8. Sportsokken

Sportsokken? Ja! Je kunt prima je normale sokken aan, maar sportsokken bieden meer comfort. Ze zitten vaak wat steviger en bieden betere grip op de vloer of in je schoen. Een laag wit sokje is absoluut niet handig, die zakt alleen maar af. Een halfhoge sportsok is daarom echt aan te raden.

7. Stepbank

Een stepbank, ook wel fitness stepper of aerobic step genoemd. Het is een klein fitness artikel voor op de grond, waar je op kunt staan of zitten. Dat betekent ook dat je er diverse oefeningen op kunt doen. Gebruik hem bijvoorbeeld voor het steppen (op en af stappen) of met opdrukken. Ook kun je met een stepper een kleine sprong oefening verzinnen.

Heel fijn aan deze musthave is dat hij vaak onder de bank past! Lekker opgeruimd dus.

6. Springtouw

Met een springtouw gaan we terug naar vroeger. Weet je nog dat je zonder moeite urenlang kon touwtje springen? Probeer dat nu nog eens! Het is een stuk lastiger dan je denkt. Desalniettemin is het wel ontzettend leuk om te doen. Je kan er ook een challenge van maken met je vrienden of familie. Wie kan het vaakst of het langste springen? Woon je in een flat, dan wil je misschien even naar buiten lopen. Anders worden de onderburen vast niet blij.

Haal snel een springtouw in huis, wel zo leuk!

5. Handtrainer

Een handtrainer gaat jou misschien nog wel het meest bevallen. Hij is klein en ligt dus niet snel in de weg. Pak hem als je even op de bank zit of tijdens een digitale meeting. Je traint je handspieren en dat draagt ook weer bij aan de verdere ontwikkeling van je armen. Heb jij vaak koude handen? Dan moet je echt een handtrainer in huis halen. Omdat je een oefening doet met je hand zal het bloed daar naartoe stromen. Dat betekent dat jij in no-time warmen handen hebt!

4. Kettlebell

Met een kettlebell kun je veel verschillende oefeningen uitvoeren. De prijzen variëren doorgaans tussen de €5 en €50. Zowel het gewicht als materialen spelen een rol bij de prijs. Een kettlebell wil je in huis hebben, omdat je er tal van oefeningen mee kunt doen. Je traint vaak meerdere spieren tegelijkertijd. Je boekt dus progressie op het gebied van coördinatie, stabiliteit, uithoudingsvermogen en kracht!

3. Weerstandsband

Een weerstandsband is heel handig en vinden wij een musthave voor jouw thuis trainingen. De band kan op veelzijdige manieren gebruikt worden en is makkelijk op te bergen. Bij een squat kun je de band gebruiken, maar ook voor het trainen van je armspieren. Het enige waar je op moet letten bij de aanschaf van een fitness elastiek is de mate van weerstand. Zo heb je banden van 1kg weerstand (makkelijk) tot 30kg (moeilijk).

De beste tip die we je kunnen geven: laat je elastiek niet zomaar los onder spanning. Dat kan zeer doen!

2. Dumbbells

Als beginner kun je een tijdje uit de voeten met twee flesjes water. Voor een betere (kracht)training gebruik je een paar dumbbells. Deze kleine materialen zijn er in verschillende kleuren, soorten en maten. Er is echt voor ieder wat wils en daarom is dit ook echt een musthave voor thuis. Met een (klein) gewicht train je je spieren sneller en efficiënter. Begin met een laag gewicht, zoals 1kg of kies direct voor uitdaging en pak 3kg in iedere hand. Het gewicht hangt af van jouw niveau.

Wat zeker is, is dat je dumbbells echt in huis moet hebben.

1. Sportmatje

De grootste musthave in huis is een sportmatje. Je wilt namelijk echt niet op de harde vloer je buikspieroefeningen doen. Zo’n matje is van zacht materiaal, zodat jij comfortabel op de grond kan liggen. Je kunt hem oprollen daarna makkelijk opbergen. Dit item neemt maar weinig ruimte in beslag, maar is wel super fijn om te hebben.

Shop Fitness Artikelen

Online is er een uitgebreid aanbod aan fitness artikelen. Met onze top 10 lijst weet je wat je in huis moet halen, wel zo makkelijk! Je kunt natuurlijk ook zelf nog op zoek gaan naar andere attributen om mee te trainen. Wij hebben vast een filter voor je toegepast. Klik hieronder simpelweg op de prijscategorie van jouw keuze.  

Artikelen tot €15

Artikelen van €15 tot €35

Artikelen boven de €35

Terug naar boven