De 5 beste fitnessapparaten voor thuis

Thuis een of meerdere fitnessapparaten hebben, brengt vele voordelen met zich mee. Het handige eraan is dat je op ieder moment kunt gaan sporten. Geen reistijd of wachttijden meer voor de sportschool. Inmiddels zijn veel fitness apparaten ook inklapbaar, ruimtebesparend of niet zwaar. Voor in huis is dat wel zo handig!

Bekijk welke top 5 fitnessapparaten voor thuis wij jou aanraden!

Hometrainer

Met een hometrainer heb jij nooit meer last van wind tegen of regen als je wilt fietsen. Zet deze mechanische fiets in een hoek neer en stap op wanneer het je uitkomt. Het zadel is verstelbaar, dus iedereen in het huishouden kan er gebruik van maken. De goedkope varianten hebben beperkte meetsystemen. Een duurdere hometrainer zal een snelheidsmeter, hartslagmeter en kilometerteller hebben. Afhankelijk van jouw budget en wensen kies je de hometrainer die bij jou past. Nog een bijkomend voordeel van de hometrainer: het zadel is vaak erg comfortabel en de weerstand kun je verhogen en verlagen.

hometrainer

Crosstrainer

De crosstrainer heeft een aardig formaat en gewicht, maar biedt wel een training voor het hele lichaam. Je beweegt namelijk je armen en benen, dus automatisch ook je romp. Je traint zowel op conditie als kracht, een geweldig apparaat dus. Heb je je helemaal in het zweet gewerkt, stap je daarna direct onder de douche. Dat is het mooie van thuis sporten. Je kunt een training op de crosstrainer helemaal zelf inrichten. Hoe sneller jij beweegt, hoe intensiever het wordt en je dus ook meer calorieën verbrandt. Handig als je net een reep chocola hebt opgegeten.

crosstrainer

Buikspierbank

Wanneer je graag oefeningen voor je buik in je training opneemt, dan is een buikspierbank een geschikte aankoop. Deze bank biedt meer diversiteit en mogelijk ook weerstand in je oefeningen. De meeste buikspierbanken hebben ook uitbreidingen voor gewichten en elastieken. Multifunctionaliteit vinden wij van thuissportentips.nl altijd erg prettig! Hoewel de vorm niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen, zijn er ook varianten die inklapbaar zijn. Let er wel op dat je hem weer goed en stevig uitklapt voor je er gebruik van maakt.

sportbank

Bokszak

Een bokszak in huis? Ja, dat kan! Met een goede ophangbeugel in de muur of het plafond kan er weinig gebeuren. Niet iedereen heeft hier natuurlijk ruimte voor, maar wellicht wel in de tuin of op het balkon. Pas als je er een hebt, begrijp je waarom een bokszak heerlijk is voor thuis. Met een bokstraining werk je jezelf helemaal in het zweet en kun je tot het uiterste gaan. Sla en schop gericht op de zak of ga even los om je frustratie te uiten. We beloven je dat je de volgende dag zeker spierpijn zult hebben. Let bij aanschaf op de lengte en het gewicht. Per persoon zijn er andere richtlijnen. Vergeet ook geen handschoenen mee te bestellen, dat slaat een stuk prettiger.

bokszak zwart

Roeitrainer

De roeitrainer vind je in elke sportschool, maar niet in ieder huishouden. Het is daarentegen een prima apparaat om te hebben. Een half uurtje op de roeimachine is een complete workout voor het hele lichaam. Je gebruikt je benen, armen en rugspieren. Van een oefening als deze krijg je het ook vaak warm, perfect voor de koukleumen onder ons. De roeitrainer komt steeds vaker voor in opklapbare varianten. Dat maakt hem makkelijk op te bergen. Heb je laminaat in huis? Leg dan een sportmatje onder het toestel, dat voorkomt verschuivingen.

roeitrainer

Zijn fitnessapparaten duur?

Iedereen heeft een eigen budget en bepaalt zelf hoeveel hij/zij aan fitnessapparaten wilt uitgeven. Zo verkopen supermarkten tegenwoordig ook al goedkope sport materialen. Voor een bekender merk of meer kwaliteit shop je bij de grotere (web)winkels. Een goedkopere buikspierbank kun je al aanschaffen voor zo’n €60, maar voor een hometrainer red je het daar niet mee. Bedenk wel dat een fitness apparaat lang mee gaat en jouw conditie en gezondheid verbetert. De investering zal het dus zeker waard zijn.

Voor de aanschaf van kwalitatief hoogstaande fitnessapparaten raden wij Gorilla Sports aan. 

bol.com man

Groot assortiment

gorillasports banner

Kwaliteit gegarandeerd

sportbank

Sportbanken SALE

Terug naar boven