Oefeningen voor het thuis sporten

Oefeningen verzinnen kan soms best lastig zijn. Misschien begin je net en heb je nog geen idee wat je kunt doen of je bent al een tijd bezig en hebt nieuwe inspiratie nodig. Hoe dan ook, thuis sporten kan heel leuk zijn en de oefeningen van makkelijk tot moeilijk. De meest voorkomende trainingssoorten zijn kracht en cardio.

Check snel welke oefeningen we voor jou in petto hebben. 

Krachttraining

Na het opdoen van inspiratie voor krachttraining, zie je allerlei mogelijkheden in huis. Stoelen, flessen en zelfs de muur kunnen onderdeel zijn voor jouw sportuurtje thuis. Natuurlijk is het hebben van een aantal materialen ook wel makkelijk. Om jouw doel met krachttraining te bereiken, moet je regelmatig trainen. Herhaling is de sleutel om sterker te worden. Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het zal gaan. Dan is het tijd voor de volgende stap!

Bekijk dus snel welke oefeningen jij in huis kunt doen om op kracht te trainen.

Armen

Je hebt allerlei oefeningen voor je armen en kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. We bieden je genoeg inspiratie.

Train je armspieren met of zonder materialen.

Benen – Billen

Benen bevatten veel spieren die continu aan het werk zijn. Je zult ook merken dat je meer kracht hebt in je benen dan je denkt.

Ontdek met de oefeningen waar jouw grenzen liggen en voel hoe je benen traint.

Buik

Een platte buik of sixpack bereik je door te trainen. Natuurlijk speelt ook voeding een rol. Het gaat in ieder geval niet vanzelf.

Er zijn tal van oefeningen die jou dichter bij je doel brengen. 

Materialen

Bij diverse oefeningen is het handig om materialen in huis te hebben. Dit hoeft overigens niet eens zo duur te zijn, maar maakt jouw training wel uitdagender. Kies eerst voor een aantal musthaves als je geen grote uitgaven wilt doen.

Rug

vrouw rug sportief

Het trainen van je rug brengt meerdere voordelen met zich mee. Minder pijntjes en blessures en een betere houding.

Neem zeker één of twee oefeningen mee in je workout als je thuis gaat sporten.

Borst

man doet krachtoefening

De borst trainen is vooral iets dat mannen aantrekt. Een gespierd bovenlichaam ziet er vaak goed en sexy uit, als je daarvan houdt!

Resultaten van het trainen van je borstspieren zijn veelbelovend.

Schouders

Vrouw portret zij aanzicht sportief

Als je je schouders traint, dan train je een van de belangrijkste spiergroepen in je bovenlichaam.

 Je creëert een mooiere houding en lichaamsverhouding.

Cardio

Afvallen en je conditie verbeteren, lukt je het beste met cardio trainingen. Je traint met een hogere hartslag en zorgt voor ververbranding. Er bestaan hele korte workouts van 20 minuten, zogenaamde HIIT (high intensity interval) trainingen. Dit soort trainingen zijn behoorlijk pittig. Begin je net, dan ben je beter af aan de wat rustigere cardio oefeningen. Je hebt in huis niet veel ruimte nodig om intensief te sporten. Hoe dat mogelijk is, laten wij je zien.

bezweet bovenlichaam man

Stabiliteit

Hoeveel seconden kun jij op één been staan zonder te wiebelen? Kort of lang, het heeft te maken met je stabiliteit en indirect ook kracht. Je lichaamshouding heeft er baat bij als je oefeningen doet om stabieler te worden. Je wordt er sterker van en zult minder (kleine) klachten hebben.
Zeker met het vele thuiswerken, moet je echt tijd besteden aan jezelf. Fysiek, maar ook mentaal.

Wij vertellen je welke oefeningen er zijn voor het verbeteren van je stabiliteit.

vrouw doet zijwaartste plank oefening